Informativt, fruktansvärt och ögonöppnande

En informativ, fruktansvärd och nödvändigt ögonöppnande dokumentär som tydligt visar på utvecklingen och sammankopplingen mellan slaveriet och massfängslandet i USA. Det är inte rasism inom poliskåren, det är avsevärt mer rotat och strukturellt än så. Se den. Bara se den.

Jag passar även på att tipsa om Katarina Wennstams artikel “Lär av historien – metoo är ingen våldsam pöbel” där hon påtalar det förvridna i när samtidens män använder ordet “lynching” när de anser sig påhoppade när kvinnor kräver ansvar av förgipare. Hon berättar om bakgrunden och om faktisk lynching i USA på 1920- 1950-talet. Det är ingen vacker historia.

 

4 svar på ”Informativt, fruktansvärt och ögonöppnande”

  1. hello!,I like your writing very so much! proportion we keep in touch extra about your post on AOL? I need an expert on this space to resolve my problem. Maybe that is you! Taking a look ahead to peer you. |

    1. Thank you! To be honest I don’t really know what that would mean, but I look foward to hear more about it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *