Grilla hamburgare filmen Julie & Julia (2009)

Vad kan vara bättre än en film om mat tex Julie & Julie med Meryl Streep

Året 1949 när andra världskriget hade varit slut i 4 år så tar Julia Child och hennes make och flyttar till Paris i hans jobb som diplomat. Julia som då inte har mycket att göra på dagarna medans hennes man är full upptagen  bestämmer sig för att lära sig laga mat och även skriva en bok om mat så klart. Henne bok är då främst riktad till amerikanska hemmafruar. 53 år senare, 2002, flyttar Julie Powell tillsammans med sin make till en lägenhet i Queens ovanför en pizzeria. Trött på sitt grymt tråkiga jobb bestämmer hon sig för att lägga all sin dyrbara tid på sitt intresse för matlagning. Hon ska laga alla de 534 recept från Julias kokbok på bara 365 dagar, och dela med sig av resan på sin blogg. Mina två favoriter spelar med i filmen nämligen Meryl Streep och Amy Adams.

Så gott att göra själv

Nu har grillen åkt fram och det har grillats hamburgare här hemma. Visst är det gott att gå till en Sibylla och köpa en, men det är så gott att grilla dom själv. Och så kan man få precis vad man tycker om på. Och speciellt  barnen då det alltid ska plockas bort och läggas till hela tiden. Och när vi gör dom hemma så äter dom till och med sallad på av nån anledning.

När man gör en hamburgare hemma så måste man tänka på att inte forma dom i en rund form. När man grillar en rund form så sväller köttet och hamburgaren blir ännu rundare. Och hur ska du då lägga på annat på den då ?! Om man trycker till en liten grop mitt i hamburgaren så blir den plattare.
Sen ska man arbeta lite med färsen så att det bildas trådar. Då håller den ihop bättre. Och är inte heller kylskåpskall när du ska grilla den.
Blir det hamburgare över så är det bara att frysa in och steka i stekpannan direkt från frysen. Kan inte vara lättare och det går snabbt om man har bråttom.
Vill du inte att hamburgaren ska fastna på grillen så kan du pensla lite olja på dom.
Sen är det bara att ha på vad man tycker om. Här hemma blir det både sallad, tomat, gurka och hemmagjord sås. Och självklart så måste det finnas pommes till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *