La Bamba en film om musik

Filmen La bamba är en sann historia

Det handlar om en fattig mexikan som blir otrolig stor känd över hela USA. I början är alla emot honom och ser honom bara som en fattig loppa för att sedan vänder hela historien. Det slutar ganska tragiskt eftersom han dör i en flygolycka på slutet. Han dog väldigt ung, men hans musik finns kvar.

La Bamba är en mexikansk folksång som har sitt ursprung från delstaten Veracruz. Den var inte lika rockig utan man gjorde den senare rockig så att det skulle passa 50 talet. Richie Valens sjöng också låten Oh Donna som var hans flickvän på den tiden. Till saken hör att Donnas pappa aldrig gillade hennes val av pojkvän. Låten har tolkats av åtskilliga artister, och en av de mest kända versionerna spelades in av Ritchie Valens (som egentligen hette något helt annat) år 1958.

Har ni tänkt på hur många musikstilar det egentligen finns? Och det finns en för alla smaker. Vissa tycker och lyssnar på en och samma medans det finns många som lyssnar på fler. Det kan vara lugnt, fort, smörigt, skrikigt.Ja, det finns nog allt om man tänker efter.

Pop tycker jag är en musikstil som jag tycker är väldigt bred. Det var redan 1926 som man började prata om pop eller populärmusik. Under 1970 talet var Abba och Bee Gess dom mest populära grupperna när det gäller pop. Och då var det mycket disco och diskotek som det handlade om.

Undet 1980 kom synthen och Depeche Mode var väldigt stora.Musiken var väldigt dansvänlig och det var populärt med musikvideo. Och i slutet av 1980 slog Roxette igenom internationellt. Tio år senare blev punken och hiphopen populär.

Visst finns det en massa andra musikstilar som folk lyssnar på såsom rock, schlager, jazz med flera. Kanske är du en sån som lyssnar på något speciellt eller så lyssnar du på flera olika stilar. Schlager när det är melodifestival, ballader när du vill ha en lugn stund, rock när du kör bil eller pop när du står och lagar mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *