Skip to content
Okategoriserade

Nu går det fort

Höst

Nu har höstjackan tagits fram och tom handskarna ligger fickorna för säkerhets skull. För helt plötsligt så behöver man dom. Visst är det mysigt på kvällarna när man kan tända ljus, men när man vaknar på morgonen så är det kolsvart och det blir man ju inte piggare av. Imorse var jag tvungen att tända lampan vid sängen för att vakna till.

Nu börjar marken fyllas av bladen som ramlat ner från träden runt omkring. Alla härliga höstfärger blandat huller om buller. Och färgerna på bladen skapas faktiskt av dom olika ämnen som sitter i bladen. Vissa som redan finns och andra som bildas nr det blir kallt ute. Man brukar säga att hösten är mellan september och november så då får vi passa på att njuta av promenader bland dom härliga färgerna. Sen blir det bara kallare och kallare. Eller det kanske beror lite på var man bor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *