I vilken film äter de bakelser?

Jag bara måste skriva om filmen Marie Antoinette av Sofia Coppola.

När jag går förbi vårt cafe så måste jag bara gå in och köpa mig en croissant. Och det spelar ingen roll vilken tid det handlar om. För just nu är jag inne i en period då jag bara måste ha en. Eller så köper jag med hem så jag kan ta till kaffet på kvällen. Det är ett himla smulande, men det kan jag ta.

Min tanke går då till Marie Antoinette filmen där de verkligen äter bakelser och där hon även säger “let them eat cake” och blir av med huvudet pga det.

Vem var drottningen Marie Antoinette?

Marie Antoinette var en österrikisk prinsessa (med en liten hund i famnen) som blev Frankrikes drottning redan som tonåring dvs hon var fortfarande barnet. Hennes slösande av extremt mycket pengar och utsvävande leverne med både älskare och smak för överdådig lyx gjorde att hon kom att bli en av de mest hatade personerna i Frankrike.

Om jag köper en croissant som jag tar på vägen så äter jag den som den är, men ska jag snaska till det ordentligt så delar jag den i mitten och fyller denmed sylt eller Nutella. Så gott.

Jag tror inte att jag skulle pröva att göra dom själv. Även om priset på allt just nu gått upp. För det är ett lite jobbigare sätt att baka på än en vanlig bulle. För en croissant är gjord av smördeg. Och det är inget man gör i ett nafs precis. Croissant betyder halvmåne på svenska och det förstår man när man tittar på dom.

Jag har köpt croissanter på många ställen och butiker och cafeer som har dom för försäljning får dom ju halvklara och lägger sen in dom i ugnen. Det finns frysta croissanter att köpa i vissa butiker och dom jag smakat och bakat av är ganska bra. och då kan man få en till morgonkaffet på helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *