Julmusik

Den mest spelade

Till jul spelas det mycket musik och då menar jag julmusik. Det spelas både gamla godingar men också mycket ny musik. Och det hörs julmusik på alla radiokanaler från morgon till kväll. Till och med lite för mycket i vissa öron.

Under året 2021 spelades det en låt som till slut blev nummer ett det året. Och det var Tänd ett ljus med Triad. Vi får se vad det blir för låt som har spelats detta år. Just julmusik är förknippat med den kristna julen. Julmusik spelas och sjungs på gudstjänster i kyrkorna, på julfester och hemma. Och speciellt vid dansen runt granen. Till lucia sjungs det många jullåtar och då bland annat Staffansvisan som är så gammal så det går tillbaka till medeltiden. Det finns en hel del varianter av den sängen men just raden Staffan var en stalledräng är något som finns med i sångerna.

Så fram med julmusiken nu och ha en underbar jul !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *