Blood

Anderson the auteur

“Blood” är ett skräckdrama regisserat av Brad Anderson. Mannen som är något av ett mysterium. Han har regisserat avsnitt i framstående tv-serier, men även mästerliga filmer som “The Machinist”. Och så har der under åren dykt upp ett antal mindre kända och i mindre framgångsrika produktioner.

“Blood” är en sådan produkt. Det börjar rätt bra, eller helt okej. Michelle Monaghans karaktär lever ett hårt liv. Hon har levt med pillermissbruk och kämpat för att få vårdnaden om sina ungar. Ex-maken fortsätter att kämpa för ensam vårdnad och de bor en bit isär. Inte jättelångt, även om det kanske först verkar så. Skitsamma. Dom är inte överens och Monaghans exmake har fått barn med sin betydligt flickvän som av allt att döma var en av anledningar till uppbrottet.

En märklig kväll blir sonen Owen biten av hunden och håller på att dö. Men så händer något…

Blodig vändning

Filmen tar en ganska väntad vändning. Men det är här det börjar bli lite mer intressant.

Jag tänker inte avslöja mycket mer än detta: sjuklig son + rabiat morsa + blodsutgjutelse.

Det är ett ganska klassiskt recept som inte direkt överraskas mycket. Filmen är någorlunda välspelad och snyggt gjord, men det bjuder varken på överraskningar, någon direkt skrämsel eller gåshud. Wasted potential, för att uttrycka det hårdare.

 

Blood landar på 4 av 10 blodfattiga poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *