Mission: Impossible – Dead Reckning Part One

61-åring i sitt livs bästa form

Så var det äntligen dags att återse Tom Cruise, världens starkaste och galnaste 61-åring, i rollen som Ethan Hunt. Detta är den sjunde delen i serien.

 

 

Full fart framåt

Mitt tycke för serien har pendlat. Ettan minns jag inte mycket av, tvåan vill jag minnas som halvdan medan del tre knockade mig när den kom för en massa år sen. Sedan dess har uppföljarna pendlat mellan spektakulära scener, spänning och relativt tråkiga intriger.

Det ska sägas direkt: Den sjunde delen har i grund och botten en väldigt enkel intrig som låter oss följa med på spektakulära scener över hela världen. Låter det negativt? I det här fallet är det inte fallet. Det passar den här typen av film ganska bra, för man är nöjd med det man får.

Som vanligt får Hunt och hans team ställas inför omöjliga uppdrag (duh!) och får hela världen inklusive sina överordnade efter sig medan de jagar en supersmart (underdrift) AI som riskerar att göra livet surt för … Just det: Alla.

Actionscenerna avlöser varandra och det är fartfyllt hela tiden. Filmen är nästan tre timmar lång men känns inte alls så. Det är som sagt spektakulärt, extremt överdrivet men pulsen är så hög och det är så snyggt att man dras med.

Jag vågar nog påstå att det här kan vara min favorit i serien såhär långt. Det sagt trots att jag inte har sett de inledande fyra filmerna på VÄLDIGT många år.

Duktiga skådespelare, häftig action och 180 km/h rakt igenom. Det där MC-stuntet på berget är för häftigt. Det enda tråkiga är att vi lär få vänta minst ett år på upplösningen.

 

 

Dead Reckoning Part One är den bästa i M:I-serien hittills och kammar hem 8 av 10 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *