Drops of God (Apple+)

Årets överraskning

Jag hade inte läst något om den här serien trots att omslagsbilden passerat revy när jag scrollat i flödet på Apples streamingtjänst. Den ligger dessvärre ganska långt ned på topplistan. Det var när en bekant rekommenderade den på Facebook som jag kände att “Det här får jag inte missa”.

 

Det låter kanske torrt, men …

Intrigen låter ganska enkel, och kanske lite småtorr.

“Medan världens vinälskare sörjer Alexandre Legérs död, får hans frånvarande dotter Camille veta att hans fantastiska vinsamling kan bli hennes. Men för att få arvet måste hon besegra faderns skyddsling Issei i en tävling där sinnena prövas.”

Jag älskar mat. Jag älskar vin. Således borde detta kunna tilltala. Det finns ett antal riktigt minnesvärda serier och filmer med mat- och vinresor och det visar sig att Drops of God kan placeras högst upp på den.

Serien består av åtta beroendeframkallande avsnitt. En produktion där, likt en magnifik maträtt paras med det perfekta vinet, allt sitter. Skådespeleriet är fenomenalt, manuset likaså. Regin är super, bildkompositionen magisk och ljudbilden eggande. Jag gillar även att man inte gör en Hollywood och låter allt vara på engelska utan blandar franska, japanska och engelska som är de tre främst förekommande språken.

Intrigen blir naturligtvis djupare än premissen avslöjar och karaktärsgalleriet är rikt och intressant. Man lyckas beskriva smaksensationerna med ljud och bild på ett sätt som gör att man själv önskar att man sitter med en smakprovning till varje avsnitt.

Det här är kort och gott svårslaget. En serie jag dessvärre tror kommer att gå många förbi, men som förtjänar en gigantisk publik.

 

Drops of God landar på 10 av 10 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *